pos-na-ftiaxete-ti-vrysi-pou-stazi

Πώς να φτιάξετε τη βρύση που στάζει

Μια βρύση που στάζει είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών στο σπίτι και οι υδραυλικοί Αθήνα μπορούν να το χειριστούν, αν δεν έχετε χρόνο να το αντιμετωπίσετε. Το να αφήνετε μια βρύση να στάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν προσθέτει απλώς έναν ενοχλητικό θόρυβο στην καθημερινή σας ρουτίνα. Θα εκπλαγείτε αν μπορείτε να μετρήσετε πόση σπατάλη νερού γίνεται. Προκαλεί πολύ σπατάλη νερού και είναι αρκετά επιβλαβές για την τσέπη σας. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό ή να προσπαθήσετε να το φτιάξετε μόνοι σας;

Εδώ θα μιλήσουμε για το τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Εάν δεν πετύχετε ή δεν έχετε το χρόνο να το αντιμετωπίσετε, καλέστε έναν επαγγελματία. Όταν μια βρύση στάζει συνήθως η αιτία είναι ο φθαρμένος σωλήνας που τοποθετείται στο διακόπτη βρύσης. Ο εύκαμπτος σωλήνας φθείρεται πιο εύκολα όταν η βρύση είναι πολύ σφιχτή όταν κλείνει. Επομένως, διαβάστε αναλυτικά τα βήματα σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του φθαρμένου σωλήνα στη βρύση σας.

Αιτίες του προβλήματος

Η πηγή απώλειας νερού μπορεί να είναι φθαρμένα ή κατεστραμμένα ελαστικά, τα οποία βρίσκονται στη βρύση και πρέπει είτε να καθαρίζονται από άλατα ή να αντικαθίστανται με καινούργια. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι ο εύκαμπτος σωλήνας βρύσης δεν είναι το σωστό μέγεθος, αλλά είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος από το ιδανικό και αυτό προκαλεί διαρροή.

Επίσης, μία από τις κύριες αιτίες για μια διαρροή βρύσης είναι ο φθαρμένος σωλήνας που είναι συνδεδεμένος στον διακόπτη της βρύσης. Όταν σφίγγουμε πάρα πολύ τη βρύση κατά το κλείσιμο, ο εύκαμπτος σωλήνας φθείρεται πιο εύκολα και γρήγορα. Σίγουρα, είναι σωστό να ελέγχετε τις σωληνώσεις της κουζίνας για να διασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία της.

Βήματα για την επισκευή της βρύσης που στάζει

1. Απενεργοποιήστε την παροχή νερού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει πάντα να κάνετε είναι να απομονώσετε το πρόβλημα. Σε αυτήν την περίπτωση, η απομόνωση της βρύσης γίνεται κλείνοντας την παροχή νερού στη συγκεκριμένη βρύση. Κάτω από το νεροχύτη, ο μπιντέ υπάρχει ο αντίστοιχος διακόπτης παροχής νερού. Εάν όχι, πρέπει να απενεργοποιήσετε τον κύριο διακόπτη παροχής νερού στην περιοχή σας. Αυτό το συγκεκριμένο βήμα είναι καλό να γίνει πρώτα, όποια υδραυλική ζημιά πρέπει να αντιμετωπίσετε.

2. Ενεργοποιήστε το διακόπτη βρύσης

Έτσι, αφού απενεργοποιήσετε την παροχή νερού, πρέπει να ενεργοποιήσετε το διακόπτη βρύσης. Αυτό θα απελευθερώσει το υπόλοιπο νερό από τους σωλήνες. Θα υπάρξει επίσης πλήρης αποσυμπίεση. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα κλειδί για να αφαιρέσετε την κεφαλή της βρύσης. Μόλις αφαιρεθεί η κεφαλή της βρύσης, θα μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα το ελαττωματικό ελαστικό.

3. Αφαιρέστε τη βίδα και αντικαταστήστε το λάστιχο

Η λαστιχένια ταινία που θέλετε να αλλάξετε είναι προσαρτημένη σε μια βίδα. Επομένως, πρέπει πρώτα να ξεβιδώσετε τη βίδα με ένα κατσαβίδι και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τη λαστιχένια ταινία. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο νέο ελαστικό που φοράτε. Πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με το παλιό.

Εάν δεν έχετε αγοράσει ακόμα ένα ελαστικό, μπορείτε να το πάρετε το παλιό και να το δείξετε στο κατάστημα, ώστε να μπορούν να σας δώσουν ακριβώς το ίδιο νέο. Τοποθετήστε τη νέα λαστιχένια ταινία στη θέση της παλιάς. Σφίξτε τη βίδα που συγκρατεί τον εύκαμπτο σωλήνα και με το κλειδί τοποθετήστε την κεφαλή της βρύσης.

4. Βεβαιωθείτε ότι η βρύση σας δεν στάζει πλέον

Το τελευταίο βήμα αφού επανασυναρμολογήσετε τη βρύση σας είναι να κάνετε τον τελικό έλεγχο ότι όλα λειτουργούν σωστά. Ενεργοποιήστε την παροχή νερού και δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Αν όχι, το καταφέρατε! Εάν και πάλι το πρόβλημα δεν επιλυθεί, θα ήταν καλό να καλέσετε της εταιρεία υδραυλικοί Αθήνα. Θα έρθουν αμέσως στο σπίτι σας για να επιδιορθώσουν το σφάλμα στη βρύση σας. Εξυπηρετούν σε όλη την Αθήνα και η εμπειρία τους εγγυάται ένα τέλειο αποτέλεσμα. Μην διστάσετε να τους καλέσετε για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε!

5. Τοποθετήστε τα πάντα στη θέση τους

Μόλις διορθώσετε τι πρέπει να κάνετε έτσι ώστε η βρύση σας να μην στάζει, είναι καιρός να συσκευάσετε τα πράγματα σας και να ελέγξετε τα αποτελέσματα. Ξαναβιδώστε προσεκτικά την κεφαλή της βρύσης και ενεργοποιήστε ξανά τον κύριο διακόπτη. Γυρίστε τη βρύση μερικές φορές για να επαναφέρετε τη ροή. Όταν το νερό ρέει ομαλά, πρέπει να παρατηρήσετε εάν το πρόβλημα παραμένει ή έχετε πετύχει. Αφού ολοκληρώσετε όλη αυτή τη διαδικασία, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε έναν καλό προληπτικό καθαρισμό στον σωλήνα του νεροχύτη της κουζίνας.

Το νερό είναι βασική ανάγκη σε κάθε πόλη ή χωριό, γεγονός που το καθιστά σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων. Εάν πληρώνετε πολλά στον λογαριασμό νερού, καλέστε για να διορθώσετε το πρόβλημά σας αμέσως!

Ένας αυξημένος λογαριασμός νερού είναι ενοχλητικός, όχι μόνο λόγω του οικονομικού κόστους, αλλά και επειδή δείχνει ότι πολύτιμο νερό χάνεται. Όταν ο λογαριασμός νερού είναι υψηλότερος από το κανονικό, είναι σημαντικό να εντοπίσετε την αιτία και να την διορθώσετε το συντομότερο δυνατό.

Εάν τη νύχτα στον ύπνο σας ακούσετε ξανά αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο, μην το σκέφτεστε πια. Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία που θα λύσει το πρόβλημα εύκολα και άμεσα. Η 24gr και οι υδραυλικοί Αθήνα σας παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα των υδραυλικών εργασιών στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικοί Αθήνα:

 

avatar

Πρισίλα Μεγακλίδου

https://paixtiri.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.