Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών;

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών;

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών είναι οι βουλωμένες αποχετεύσεις και οι τουαλέτες, οι βρύσες και οι σωλήνες που έχουν διαρροή, τα προβλήματα του θερμοσίφωνα, η χαμηλή πίεση νερού και η λειτουργική τουαλέτα. Κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα απαιτεί μια διαφορετική λύση που οι ειδικοί από Αποφράξεις Αναγνώστου θα μας αναλύσουν παρακάτω.

Η επίγνωση των κοινών προβλημάτων και των λύσεων των υδραυλικών σάς βοηθά να γνωρίζετε πότε να πιάσετε τη ζώνη εργαλείων σας και πότε να καλέσετε τον υδραυλικό.

Βουλωμένες αποχετεύσεις και τουαλέτες

Μπορείτε να εντοπίσετε βουλωμένες αποχετεύσεις όταν βλέπετε να αναρροφάται νερό καθώς αδειάζετε έναν νεροχύτη ή κάνετε ντους. Για ένα φράγμα τουαλέτας, τα σημάδια είναι συχνά πιο άμεσα.

Αντί να ξεπλύνετε κανονικά, το νερό ανεβαίνει στη λεκάνη της τουαλέτας και μπορεί ακόμη και να ξεχειλίσει. Η απομάκρυνση της απόφραξης συνήθως επαναφέρει τις αποχετεύσεις ή την τουαλέτα σας στο κανονικό με λίγη DIY εργασία ή μια επίσκεψη από έναν υδραυλικό.

Τι προκαλεί το πρόβλημα;

Προκύπτουν αργές ή βουλωμένες αποχετεύσεις όταν κάτι φράζει μερικώς ή πλήρως την αποχέτευση. Στους νεροχύτες και τα ντους, τα μαλλιά είναι συχνά ο ένοχος, αλλά άλλα αντικείμενα, όπως ένα καπάκι σαμπουάν ή ένα μικρό παιχνίδι, μπορεί να εισέλθουν στην αποχέτευση και να φράξουν τον σωλήνα.

Στις τουαλέτες, το πρόβλημα εμφανίζεται συχνά όταν κάτι άλλο εκτός από διαλυτά απόβλητα μπαίνει στην τουαλέτα και ξεπλένεται. Αυτά τα στερεά αντικείμενα δεν μπορούν να μετακινηθούν μέσω του σωλήνα, επομένως μένουν στη θέση τους, καθιστώντας δύσκολη ή αδύνατη τη ροή του νερού πέρα ​​από την απόφραξη και κάτω από τους σωλήνες.

Πώς να διορθώσετε τις βουλωμένες αποχετεύσεις και τις τουαλέτες;

Ξεκινήστε με ένα έμβολο για να βοηθήσετε στην αφαίρεση του φράγματος. Ένα έμβολο λειτουργεί και στις τουαλέτες και στις αποχετεύσεις. Το απλό υδραυλικό εργαλείο βοηθά να χαλαρώσετε τα φράγματα χρησιμοποιώντας πίεση αέρα.

Τοποθετήστε το ανοιχτό άκρο του εμβόλου εντελώς πάνω από την αποχέτευση και μετακινήστε το πάνω-κάτω για να δημιουργήσετε αναρρόφηση. Εάν μπορείτε να τραβήξετε το μπλοκάρισμα αρκετά κοντά, χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια ή πένσες για να πιάσετε το μπλοκ και να το αφαιρέσετε από την αποχέτευση.

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης προσφέρουν μια επιλογή εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το μπλοκάρισμα με ένα έμβολο. Τα καταστήματα οικιακών βελτιωτικών πωλούν επίσης υδραυλικά φίδια που μπορούν να απομακρύνουν τα μπλοκαρίσματα για να ρέει ξανά το νερό.

Πώς να αποφύγετε το φράξιμο των αποχετεύσεων και των τουαλετών;

Αποτρέψτε το φράξιμο της τουαλέτας ξεπλένοντας μόνο τα διαλυτά απόβλητα στην τουαλέτα. Παρακολουθήστε τα παιδιά προσεκτικά ώστε να μην ξεπλένουν τα παιχνίδια ή άλλα μεγάλα αντικείμενα στην τουαλέτα. Εάν πέσει κάτι στην τουαλέτα, βγάλτε το έξω αντί να προσπαθήσετε να το ξεπλύνετε.

Στα ντους, χρησιμοποιήστε μια λαβή μαλλιών πάνω από την αποχέτευση, ώστε να μην μαζεύονται χαλαρά σκέλη μέσα στο σωλήνα αποχέτευσης. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις χαλαρές τρίχες από τους νεροχύτες για να αποφύγετε το φράξιμο.

Πότε να καλέσετε έναν υδραυλικό;

Αφήστε έναν επαγγελματία Αποφράξεις Αναγνώστου να χειριστεί τις βουλωμένες αποχετεύσεις ή μια βουλωμένη τουαλέτα, εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα την απόφραξη μόνοι σας. Μια άλλη στιγμή για να καλέσετε έναν υδραυλικό είναι όταν έχετε επαναλαμβανόμενα βουλώματα στην ίδια αποχέτευση.

Η χρήση καυστικών καθαριστικών αποχέτευσης μπορεί να καταστρέψει τους σωλήνες με την πάροδο του χρόνου με τακτική χρήση. Ένας υδραυλικός μπορεί να είναι σε θέση να διορθώσει το πρόβλημα για να αποτρέψει μελλοντικά βουλώματα χωρίς ζημιά στον σωλήνα.

Βρύσες και σωλήνες με διαρροές

Οι βρύσες και οι σωλήνες που έχουν διαρροή είναι συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων σε διαμερίσματα και σπίτια. Οι βρύσες που στάζουν είναι περισσότερο ενόχληση και σπατάλη χρημάτων παρά μια έκτακτη ανάγκη υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά αυτές οι σταγόνες προστίθενται γρήγορα – η διόρθωση των διαρροών στο σπίτι σας θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 10 τοις εκατό στον λογαριασμό του νερού σας.

Μια βρύση που στάζει μια σταγόνα ανά δευτερόλεπτο προσθέτει πάνω από 3.000 γαλόνια κάθε χρόνο — το ισοδύναμο με 180 ντους. Σε εθνικό επίπεδο, οι διαρροές υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να αντιπροσωπεύουν πάνω από 1 τρισεκατομμύριο γαλόνια νερού.

Οι βρύσες που παρουσιάζουν διαρροή είναι εύκολο να εντοπιστούν, καθώς το νερό στάζει φυσικά έξω από τη βρύση όταν είναι στη θέση off. Συνήθως μπορείτε να ακούσετε τις σταγόνες ακόμα κι αν δεν είστε στο δωμάτιο.

Οι σωλήνες που έχουν διαρροή μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά εάν δεν αντιληφθείτε αμέσως το πρόβλημα. Εντοπίζετε συχνά σωλήνες που έχουν διαρροή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όταν βλέπετε μια λακκούβα κάτω από τους σωλήνες ή ακούτε να στάζουν.

Τι προκαλεί το πρόβλημα;

Μια βρύση που στάζει συνήθως εμφανίζεται όταν καταστραφεί η ροδέλα που σχηματίζει τη σφράγιση στη βρύση. Η ζημιά μπορεί να περιλαμβάνει σχίσιμο, απομάκρυνση ή σκλήρυνση. Όταν συμβεί αυτή η ζημιά, το πλυντήριο δεν σφραγίζει πλέον σφιχτά, επιτρέποντας να στάζουν μικρές ποσότητες νερού από τη βρύση.

Με την πάροδο του χρόνου, η έδρα της βαλβίδας μπορεί επίσης να φθαρεί ή να διαβρωθεί. Εάν οι σωλήνες σας έχουν διαρροή, η πιο πιθανή θέση είναι σε μια άρθρωση. Μπορεί να προκύψουν διαρροές λόγω φθοράς, μετατόπισης, υψηλής πίεσης νερού ή άλλης βλάβης.

Πώς να διορθώσετε βρύσες και σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή;

Στις βρύσες, η αντικατάσταση του πλυντηρίου που ευθύνεται για τη διαρροή λύνει το πρόβλημα. Αυτή μπορεί να είναι μια δουλειά DIY, αλλά η αντικατάσταση του πλυντηρίου είναι ευκολότερη με ειδικά εργαλεία, επομένως μπορεί να θέλετε να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Η διαρροή σωλήνων μπορεί να είναι μια απλή εργασία ή πολύ περίπλοκη. Ακόμα κι αν χρειάζεται απλώς να αντικαταστήσετε έναν απλό σύνδεσμο U, μερικές φορές είναι πιο εύκολο να αφήσετε έναν επαγγελματία να χειριστεί τη δουλειά για να αποφύγετε ένα μεγάλο χάος.

Πώς να αποφύγετε βρύσες και σωλήνες που διαρρέουν;

Η φυσική φθορά από τακτική χρήση είναι συχνά δύσκολο να αποφευχθεί. Με την πάροδο του χρόνου, οι βρύσες με διαρροή είναι βέβαιο ότι θα συμβούν. Επιβραδύνετε τη φθορά ανοίγοντας και σβήνοντας αργά τις βρύσες και αποφεύγοντας την υπερβολική πίεση στις λαβές.

Οι διαρροές σωλήνων είναι δύσκολο να αποφευχθούν, αλλά μπορείτε να εντοπίσετε το πρόβλημα έγκαιρα με τακτικό έλεγχο. Ψάξτε για υγρασία ή μικρές σταγόνες. Ορατές εναποθέσεις σκουριάς ή λευκού ασβέστη μπορεί να σηματοδοτήσουν την πιθανότητα διαρροής.

Πότε να καλέσετε έναν υδραυλικό;

Καλέστε έναν υδραυλικό για να αντικαταστήσει το πλυντήριο εάν δεν έχετε εμπειρία με υδραυλικά. Για σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή, καλέστε έναν επαγγελματία αποφράξεων όταν η εργασία είναι πολύ μεγάλη ή εάν δεν θέλετε να μπλέξετε με τον καθαρισμό.

Δείτε περισσότερες περιοχές Αποφράξεις Αναγνώστου:

avatar

Πρισίλα Μεγακλίδου

https://paixtiri.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.